Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Момчетата на Мартин Стоев се класираха за полуфиналите на Евроволей 2022

[post-views]
Момчетата на Мартин Стоев се класираха за полуфиналите на Евроволей 2022

Националният отбор на България за мъже под 20 години се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в италианския град Васто. Съставът на селекционера Мартин Стоев победи Гърция с 3:0 гейма в последния си мач от Втора група.

С това младите ни „лъвове“ завършиха на второ място в крайното класиране на групата и продължават сред четирите най-добри на Евроволей 2022. От другата група напред продължават Полша и Италия, като съперникът ни на полуфинала ще е Италия.

Волейболистите ни диктуваха играта почти през цялото време и логично се поздравиха с чиста победа. Първият гейм бе спечелен с комфортна преднина. Втората част започна ударно за България 8:2, доминацията бе пълна.

В края гърците успяха да намалят разликата до четири точки, но това бе максимумът им и тимът ни поведе с 2:0. 

В третата част нашите запазиха стабилност. Взеха аванс с 5:2 и продължиха да диктуват играта до 20:15. Прибързано решиха обаче, че мачът е свършил, като настъпи отпускане. Съперникът стопи пасива си и направи обрат, като поведе с 22:21. Националите ни се събраха отново и на свой ред имаха геймбол (24:23) след точкова блокада.

Не успяха да затворят гейма след атака в аут. В решителните минути обаче българите показаха характер и устойчивост, наложиха волята си с 29:27 и спечелиха мача в три гейма.

С най-голям актив за България бе Венислав Антов с 15 точки. Капитанът Александър Николов добави още 10 точки за успеха.

Полуфиналите ще се изиграят на 24 септември (събота), от 18:30 и 21:00 часа българско време. Националите ни ще се изправят срещу домакините от Италия в спор за място на финала. „Адзурите“ надиграха Полша с категоричното 3:0 (25:18, 26:24, 25:14) в последния мач от група II на надпреварата във Васто. Това бе и пряк сблъсък за първото място в потока.

В другата полуфинална двойка поляците ще играят срещу Белгия, която завърши като лидер в нашата група с 11 точки (4 победи, 1 загуба). Родните представители имат същия актив, но „драконите“ са с малко по-добро геймово и точково съотношение. В последната си битка белгийците отстъпиха на Чехия с 1:3 гейма.

Чехите, заедно с Финландия, Словения и Франция, ще се борят за местата от 5-о до 8-о. Полуфиналите за разпределение на местата във втората четворка ще се изиграят също в събота, от 18:30 и 21:00 ч. в град Васто.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани