Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Федерер ще изиграе последния мач в кариерата си

[post-views]

Един от най-великите тенисисти в историята и безспорно най-обичаният от феновете в последните две десетилетия Роджър Федерер ще изиграе последния мач в богатата си кариера тази вечер. Швейцарският маестро ще обедини сили със своя голям съперник и приятел Рафаел Надал за мач на двойки в отборната надпревара Лейвър Къп.

Федерер и Надал, които са носители на общо 42 титли от Големия шлем, ще се изправят срещу американците Джак Сок и Франсис Тиафо в последния мач от програмата за първия ден на турнира, който се провежда в Лондон. Двубоят ще започне след 22:00 часа българско време. Рекордьорът по титли от Шлема – 22 Надал сподели, че това ще бъде незабравимо преживяване. Федерер е бил един от най-важните, ако не и най-важният тенисист в кариерата му, а сега си тръгва. Испанецът е изключително развълнуван и благодарен, че ще играе с него.

Преди това в следобедната сесия Каспер Рууд играе с Джак Сок, а Стефанос Циципас излиза срещу Диего Шварцман. Британецът Анди Мъри и австралиецът Алекс де Минор ще открият вечерната сесия в 21:00 часа, преди на корта да излязат Федерер и Надал за едно от най-паметните събития в тениса през този век.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани