Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция победи с 2:0 Австрия и се изкачи на трета позиция в Група А5 от турнира Лига на нациите

[post-views]
Франция победи с 2:0 Австрия и се изкачи на трета позиция в Група А5 от турнира Лига на нациите

Световният шампион Франция спечели домакинството си на Австрия, предвождана от Ралф Рангник. „Петлите“ победиха Вундертима с 2:0, като точни бяха Килиан Мбапе в 56-ата минута и Оливие Жиру в 65-ата. Със спечелените три точки французите се изкачиха на трета позиция в Група А5 с 5 пункта. Австрия е на дъното с 4, докато на върха е вицешампионът от последния Мондиал – Хърватия.

След едва 90 секунди игра Фофана опита удар, но защитник на гостите спря топката с тяло. Кълбото се озова в Мбапе, който залъга протвник и отбеляза гол, но се оказа, че суперзвездата е бил в засада и попадението не бе зачетено. В средата на първата част Жул Кунде, бе заменен принудително от Уилям Салиба. Десетина минути след началото на второто полувреме Мбапе се промъкна между трима играчи на Австрия и откри резултата.

Точно 9 минути след попадението на Мбапе резултатът бе удвоен, чрез Жиру за крайното 2:0 в полза на Франция.

В другите срещи от Лига „А“ :

Полша победи Нидерландия  с 0:2. Хърватия надигра Дания с 2:1, а Белгия победи Уелс също с 2:1. 

Така Хърватия излезе на върха във временното класиране на група 1 на Лига „А“, след като победи с 2:1 досегашния лидер Дания в интересен двубой в Загреб. И трите гола паднаха през второто полувреме. Борна Соса откри в 49-ата минута. Кристиан Ериксен изравни  в 77-ата, но само две минути след това резервата Ловра Маер донесе победата на „ватрените“. Така кръг преди края Хърватия има точка преднина пред Дания. Франция е на третото място и няма шанс да се намеси в битката за първите две позиции.

Молдова запази интригата в Група 1 на Лига D от Лигата на нациите, след като нанесе първа загуба на Латвия с 2:1 като гост. В другата среща Лихтенщайн падна от Андора с 0:2. Така победителят в групата, който ще спечели промоция ще бъде излъчен в последния кръг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани