Информационен център на Министерство на oтбраната

Благодарение на проект, финансиран от България, в йорданско селце се произвеждат едни от най-вкусните италиански сирена – рикота и пекорино

Йордания

Благодарение на проект, финансиран от Българската помощ за развитие, в едно малко йорданско селце се произвеждат едни от най-вкусните италиански сирена – рикота и пекорино, става ясно от публикация във Фейсбук на българското посолство в Йордания.

В четвъртък, 22 септември, посланик Димитър Михайлов и представители на Посолството на Република България в Йордания, посетиха село Адер, област Карак и отчетоха резултатите и развитието по дейностите на проекта „Укрепване на първичния сектор в селските райони на Карак“.

Той се осъществява съвместно с Асоциация „Хабиби Валтиберина“ (Hava).

До момента е финансирано цялото основно оборудване за фермата – наета е земята, закупени са материали за строеж и е изградена метална ограда. Съвсем скоро млякото ще бъде получавано от отглежданите овце. Осигурена е работа на хора от селото. Те придобиват умения, които ще ги направят конкурентноспособни на пазара на труда. Производството на мляко и млечни продукти ще допринесат за развитието на първичния сектор на икономиката в страната, се казва още в публикацията.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top