Информационен център на Министерство на oтбраната

Броят на убитите граждани на Киргизстан при сблъсъците по границата с Таджикистан нарасна до 62 души, съобщи здравното министерство

Броят на убитите граждани на Киргизстан при сблъсъците по границата с Таджикистан нарасна до 62 души, съобщи здравното министерство

Броят на гражданите на Киргизстан, убити при неотдавнашните въоръжени сблъсъци по границата с Таджикистан, нарасна до 62 души. Това съобщи днес пресслужбата на киргизстанското здравно министерство, цитирана от ТАСС.

“Броят на убитите нарасна до 62 души”, се казва в изявлението. По-рано се съобщаваше за 58 жертви на конфликта.

Още около 200 киргизстански граждани бяха ранени при сблъсъците.

Въоръжените сблъсъци между Таджикистан и Киргизстан започнаха на 14 септември в местността Кех, в таджикистанския анклав Ворух, и в отделни сектори на границата продължиха до 17 септември. По данни на таджикистанската страна в конфликта са загинали над 40 жители на страната.

Киргизстанските власти евакуираха от граничните села около 140 000 граждани – около 136 000 от Баткенска и  около 6000 от Ошка област. На 19 септември ръководителите на  Държавните комитети за национална сигурност на двете държави подписаха протокол за раздалечаване на войските от границата и установяване на мир.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top