Информационен център на Министерство на oтбраната

Министърът на отбраната Димитър Стоянов заминава на работно посещение в Босна и Херцеговина

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в тържествения ритуал по повод дипломирането на офицерите от Випуск „Полковник Борис Дрангов“ – II смяна на Военната академия

Министърът на отбраната Димитър Стоянов заминава на 26 септември на официално посещение в Босна и Херцеговина. В Сараево той ще се срещне с министъра на отбраната Сифет Поджич. Двамата ще обсъдят развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и инициативите в областта на регионалното сътрудничество.

Българската делегация, водена от министъра на отбраната, ще проведе среща със заместник-председателстващия Съвета на министрите и министър на външните работи Бисера Туркович и ще бъде приета от председателстващия Председателството Шефик Джаферович.

В рамките на еднодневното посещение в страната министър Стоянов ще посети база „Бутмир“, където ще се срещне с военнослужещите от българския военен контингент, който участва в операцията на ЕС „Алтеа“.

В база „Бутмир“ министър Стоянов ще разговаря с командващия операцията на ЕС „Алтеа“ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден генерал Памела МакГаха. На срещите ще бъде обсъдено участието на България в операция „Алтеа“.

В състава на българската делегация участват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, извънредният и пълномощен посланик в Босна и Херцеговина Н.Пр. Валери Йотов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и експерти от Министерството на отбраната.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top