Информационен център на Министерство на oтбраната

Уникална лаборатория за балистични изпитания

БМТ проверява и спазването на международните стандарти

В Порт Мелбърн, щата Виктория – Австралия, се намира една от най-добрите лаборатории в света за „Балистично и механично тестване“ (BMT). Това е частна компания, която работи самостоятелно и проверява стриктно спазването на международните стандарти в балистичните изследвания. Прави специализирани тестове в сферата на отбраната, правоохранителните структури и сигурността.

БМТ предлага опит на световно ниво и услугите й се ползват в Австралия и чужбина, включително в Нова Зеландия, Великобритания, Малайзия, Сингапур, Израел, Тайланд и Китай. Използва както разрушителни, така и безразрушителни технологии за тестване. Услугите й са в много широк диапазон, като се започне от предпазни средства за войниците, включително каски, бронежилетки, очила, облекло и защита от пробождане и се стигне до тестването на самите оръжия. Тестват се също така стъкло, стомана, композитни материали, устойчиви на куршуми, използвани в бронирани превозни средства и сгради. Работи само с автентични боеприпаси.

БМТ има способността да открива дефекти с размери до 85 микрона. Може да идентифицира дефекти в плочки, преди да бъдат ламинирани в бронесистеми. Лабораторията проверява дори утвърдените международни стандарти по балистика, включително и на НАТО. Това е най-съвременната лаборатория за изпитване на военни брони и оборудване.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top