Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава напливът на руснаци по границите

[post-views]
Продължава напливът на руснаци по границите

Въпреки уверенията на Кремъл, че границите на Русия няма да бъдат затваряни, продължава притокът на руснаци към Финландия и Грузия най-вече, но и към Казахстан, Монголия и Турция. На границата с Грузия руснаци плащат, за да прередят опашката от автомобили.

Финландия обяви, че граничните пунктове с Русия са били най-натоварени този уикенд за цялата година. От финландската гранична охрана обявиха, че почти 8 600 руснаци са влезли в страната по суша, а други 4 200 души са използвали друг превоз.

На 23 септември Финландия обяви, че планира да ограничи значително влизането на руски граждани, очаква се мярката и параметрите ѝ да бъдат финализирани следващите дни.

Приливът на руснаци е голям и в Грузия. Вчера на границата е имало опашки от 3 000 автомобила, съобщават руските власти. А на границата руснаци разказват, че плащат по 180 евро, за да бъдат пуснати по-напред в опашката. В грузинската столица Тбилиси са пристигнали 40 хиляди руснаци от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари.

Не е ясен точният брой на руснаците, избягали от родината си след обявяването на частична мобилизация, но за дълги опашки по границите се съобщава още и в Казахстан и Монголия.

Самолетните билетите за малкото държави, които не са затворили въздушното си пространство за руски полети, са разпродадени, а малкото останали билети са на астрономически цени.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани