Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мобилна КИС отбеляза празника на свързочни войски

[post-views]
Мобилна КИС отбеляза празника на свързочни войски

Свързочните формирования с достойнство и чест изпълняват поставените задачи по комуникационно-информационното осигуряване на формированията от БА при изпълнение на мисиите на въоръжените сили, дават своя принос при участие в операции и мисии зад граница и към националната сигурност в мирно време в помощ на населението при бедствия. Затова днес, засвидетелствам своето уважение и признание към дейността на офицерите от отдел „КИС” в Съвместното командване на силите, към всички вас – личния състав на Мобилна КИС и Националния мобилен модул по КИС на НАТО за успешното изпълнение на всекидневните отговорни задачи за утвърждаването на авторитета на СКС и двете военни формирования. 

Наследник на 62-а и 75-а свързочни бригади, Мобилна КИС е единственото формирование в Българската армия в състояние да осигури комуникационно-информационна поддръжка в полеви условия, което е основно изискване от страна на НАТО при водене на съвременните операции.“ Това каза командирът на СКС генерал-майор Валери Цолов на тържеството по случай празника и 144-та годишнина от създаването на свързочни войски в Българската армия и органите по информационно осигуряване.

Във връзка с празника генерал-майор Цолов връчи награди на военнослужещи от СКС, Мобилна КИС, НВУК „Чаралица“ и Военния команден център (ВКЦ) и отправи своите  пожелания за здраве, много кураж и самочувствие за успешни дела и достойна служба.

Мобилна КИС отбеляза празника на свързочни войски

На тържествената церемония присъстваха офицери от Съвместното командване на силите, началникът на НВУК „Чаралица“ полковник Веселин Василев, началникът на в.ф. 52370 – Негушево полковник Ангел Петров, кметът на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, ръководители на местната администрация на община Елин Пелин и свещеноиконом Серафим – игумен на Кремиковския манастир.

Източник: jfc.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани