Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Един загинал при антитерористична операция в Белгия

[post-views]
Правителството на Канада забрани вноса на пистолети

Белгийски медии съобщиха за един загинал в престрелка с полицията в Антверпен тази сутрин при антитерористична операция. Уточнява се, че полицаите са предприели действия срещу организирана престъпна група, занимавала се с незаконна търговия с оръжие и вероятно свързана с крайната десница.

Прокуратурата съобщи, че се води разследване за подготовка на терористичен удар и за незаконно притежание на оръжие. Извършени са били обиски на десетина адреса в района на втория по големина белгийски град, където случаите на стрелба и дори взривове за разчистване на сметки между престъпни групи зачестиха в последните месеци.

По-рано днес медиите съобщиха за отстраняването от служба на подофицер от военна база в околностите на Брюксел, за когото от десетина години е било известно, че е склонен към насилие и поддържа връзки с представители на крайнодесните. Установено е, че той разполага с голямо количество оръжие и че в мазето на къщата си е изградил стрелбище. Отбелязва се, че службите за сигурност предприемат мерки след случая с Юрген Конингс – бивш белгийски военен, който миналата година загина при неизяснени обстоятелства, след като отправи заплахи срещу един от водещите вирусолози в страната, препоръчвал да се предприемат строги мерки срещу пандемията от ковид. Уточнено бе, че Конингс също е бил с крайнодесни възгледи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани