Информационен център на Министерство на oтбраната

Ученици наблюдаваха демонстративни стрелби на полигон „Марково“

Ученици наблюдаваха демонстративни стрелби на полигон „Марково“

За поредна година множество ученици (от девети и десети клас) на Североизтока наблюдаваха демонстративни стрелби на Артилерийски полигон “Марково”, съобщават от Военно окръжие – Шумен. Денят бе вълнуващ не само за тях.

Тази година на стрелбите присъстваха и ученици от шести и седми клас на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Велики Преслав, които са част от голямото семейство на Младежките гвардейски отряди.  Подрастващите  наблюдаваха с интерес безпощадното поразяване на целите и уменията, които демонстрираха възпитаниците на факултет “Артилерия, ПВО и КИС” гр. Шумен. В стрелбите участваха и военнослужещи от военните формирования в град Шумен.

Пред множеството зрители беше демонстрирана стрелба с леко и тежко стрелково оръжие и различни артилерийски системи.

По традиция  стрелбите завършиха с демонстрация на Реактивната система за залпов огън БМ-21 Град, която впечатли силно всички гости и предизвика бурни аплодисменти.

Демонстративни стрелби, които се провеждат на полигон “Марково” са вълнуващо и запомнящо се изживяване за младите хора. Там те не само се запознават с професията на военнослужещите, бойните стрелби ги зареждат с много емоции и изграждат любов към Българската армия.  Воинската етика, дисциплина, организираност и точност, които демонстрират участниците в стрелбите способстват за военно-патриотичното възпитание у млади хора днес.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top