Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

19 кандидати премериха своите психически и физически възможности в конкурс за прием в Специалните сили

[post-views]
19 кандидати премериха своите психически и физически възможности в конкурс за прием в Специалните сили

19 кандидати премериха своите психически и физически възможности в конкурс за прием в Специалните сили. Той се проведе на 27 и 28 септември 2022 година и е за набиране на военнослужещи от цивилни лица за военните формирования на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) в Пловдив и Банкя.

Изискванията за кандидатстване при провеждане на изпита по физическа подготовка вече са по-високи. Въпреки това желаещите да бъдат част от едно от най-елитните формирования в Българската армия показаха висока физическа и психическа натренираност.

Към Единния армейски тест, по който се провежда изпитът по физическа подготовка, за кандидатстване в бойните формирования на СКСО, са добавени допълнителни дисциплини – крос 5000 м и ускорено придвижване 10 000 м с 20 кг товар.

Въпреки по-тежките дисциплини по физическа подготовка, от 19 явили се кандидати, 15 са издържали физическия тест, което показва, че младите хора предварително се подготвят и имат силна мотивация да бъдат част от Специалните сили на България.

Източник: СКСО

Най-ново

Единична публикация

Избрани