Информационен център на Министерство на oтбраната

Андреев обвини Муте за напрежението между двамата

Андреев обвини Муте за напрежението между двамата

Българският тенисист Адриан Андреев обвини французина Корентен Муте за напрежението между двамата след края на мача им от Чалънджъра в Орлеан миналата вечер. 21-годишният българин постигна много трудна победа с 2-6, 7-6(3), 7-6(2) за близо три часа игра, като това бе вторият му пореден успех над този съперник в рамките на десет дни.

При стискането на ръцете край мрежата двамата се сбутаха и трябваше да бъдат разтървани от съдията на стола, като впоследствие Муте заяви, че съперникът му на няколко пъти го е обидил от другата страна на корта, докато според Андреев именно Муте е бил провокаторът. Родният тенисист разкри, че се е чувства зле физически и е имал намерение да се откаже, но поведението на опонента му го е мотивирало да продължи да играе и в крайна сметка да стигне до победата.

Записът на срещата показва, че още на загрявката Муте започва да удря топката с всички сила към тялото на Андреев, когато българинът трябва да тренира волетата си. “Той е луд, нямам думи за него. На мрежата ме обиди, след това се опита да ме удари с глава, а аз го избутах”, сподели на пресконференцията след двубоя Адриан.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top