Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Валентина Георгиева: Пак ще се върна в играта, даже ще съм по-силна

[post-views]
Валентина Георгиева: Пак ще се върна в играта, даже ще съм по-силна

„Пак ще се върна в играта, даже ще бъда по-силна.. Идвам в залата заради моят треньор Филип Янев. Той се чувствам сам, когато ме няма. Не му е никак лесно след това, което стана. Той знае, че аз съм от хората, който не се отказват. Ще направя всичко възможно да го зарадвам. Всичко ще бъде наред“, това каза  21 дни след операцията, която претърпя най-добрата ни гимнастичка в момента Валентина Георгиева. Възпитаничката на Филип Янев се контузи коляното си на 14 август по време на финала на прескок на европейското първенство в Мюнхен. На 9 септември Георгиева беше оперирана. При интервенцията  извършена от д-р Иван Василев и неговия екип в “Спортсклиник Еуровита” в София бяха възстановени кръстните връзки и минискус.

„Аз се чувствам доста добре. Почти нямам болки в коляното. По време на рехабилитацията е нормално, тъй като крака трябва да се опъне. Това е необходимо за да може като махна шината и патериците ходенето и връщането на мускулатурата за стане по-бързо. Рехабилитацията се развива бързо, защото коляното ми вече е почти опънато докрай.  Докторите не могат да ми дадат гаранция, но не трябва да избързваме с натоварването, защото може отново да се скъса. Имало е вече такъв случай, при който по време на рехабилитацията връзката се е скъсала отново и нещата са се усложнили твърде много. За това няма да бързам и ще изчакам. Всичко с времето си“, сподели Валентина Георгиева и допълни:

„Днес за първи път дойдох в залата. Страшно много ми се тренира. Чувствам се все едно не съм почивала едни месец, а цяла година. Всички много ми се радват. Някой ми казват, че като съм в залата ги мотивирам да се развиват. Залата е моята среда. Тук се чувствам по-добре и съм по-спокойна. Сега все по-често ще идвам и ще започна да възвръщам формата си, главно от кръста нагоре. Ще наблегна на силата. Но, пак казвам, няма да се правя на герой и няма да бързам. Този път наистина ще изчакам.“

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани