Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови четири български победи на Европейското по бокс в Италия

[post-views]

Още четирима българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия. Националите ни се представиха блестящо във вчерашния ден на шампионата и с убедителни победи продължават битката за медалите на Стария континент.

В категория до 48 килограма Ангел Димитров не остави шанс на представителя на Грузия Роман Гюсеинови. Българинът ликува след 5:0 съдииски гласа и е на една стъпка от спечелване на медал. За целта той трябва да победи утре турчина Али Демирсезен.

Георги Караколев (50 кг) пречупи съпротивата на Стивън Ксикси (Албания). Той се поздрави с победа с 5:0 и в събота ще срещне Даниел Балко (Германия). При 52-килограмовите Евелин Колев преодоля сънародника му Ахмед Алсаханов. Родният боксьор записа успех с 5:0 и в събота ще боксира с арменеца Ерик Арстамян. Викторио Илиев (57 кг) пък нямаше проблеми с молдовеца Артьом Толстой. Националът ни стигна до четвъртфиналите след 5:0 и ще боксира утре с унгареца Даниел Мате

Така в събота ще имаме петима участници на ринга. Още в сряда Силян Попов (46 кг) също се класира за 1/4-финалите, където ще срещне представителя на домакините Саша Менкарони.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани