Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Природният газ поевтинява

От днес природният газ поевтинява с около една трета. Точната цена, по която той ще се продава през този месец ще бъде определена по-късно днес от Комисията за енергийно и водно регулиране. Очаква се през този месец цената на газа да е под 240 лева за мегаватчас, обяви вчера председателят на енергийният регулатор Иван Иванов.

„Азерският газ – на годишна база 1 милиард кубични метра, е доставен по договорни цени от 2013 година, които са изключително изгодни за България. Втората причина е намаляване на цената на нидерландската борса близо наполовина спрямо цената, която беше през август, която формира тази висока цена през септември. Опасявайки се европейските търговци на природен газ, че цените ще се покачат изключително много, те закупиха природен газ, от който в момента се мъчат да се освободят, защото цените падат и колкото повече този газ е тяхна собственост, толкова повече се обезценява“.

Иван Иванов каза още, че точната цена, по която ще се продава газът през този месец, енергийният регулатор ще определи късния следобед.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани