Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Значителен брой замени на членове на СИК зад граница

[post-views]
Последен ден за регистрация на партиите в ЦИК

Централната избирателна комисия за пореден път направи значителен брой замени на членове на секционни комисии зад граница в навечерието на утрешния вот. Това се прави по искане на политическите партии, които излъчват своите представители в секциите в чужбина. Най-много членове на СИК се заменят в съседна Турция. Партиите посочват различни причини, които налагат промените, обобщи Елка Стоянова член на ЦИК.

„Много лица са поставени под карантина, защото са се разболели от Covid. Една част от лицата се оказва, че не могат да присъстват в изборния ден по различни причини и с цел обезпечаване на дейността на СИК и осигуряване на кворума в изборния ден и в предизборния ден при предаване на книжата и материалите се налага тези замени да бъдат извършени, за да може да протече нормално процеса в секциите извън страната“.

755 са секциите в чужбина, които се разкриват за утрешният парламентарен вот. Днес ЦИК ще решава дали ще отворят секциите в Съединените щати на териториите, засегнати от урагана Йън.

Външното ни министерство следи ситуацията, а общностите ни там заявяват желание да проведат вота въпреки обявеното извънредно положение. 

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани