Информационен център на Министерство на oтбраната

Австралия наложи нови санкции срещу Русия

Австралия наложи нови санкции срещу Русия

Австралия днес наложи финансови санкции и забрани за пътуване на 28 свързани с Русия сепаратисти, министри и високопоставени длъжностни лица, след като президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински области, предаде Ройтерс.

“Тези допълнителни санкции подсилват категоричните възражения на Австралия срещу действията на президента Путин и срещу хората, които изпълняват заповедите му“, обясни външната министърка Пени Уонг.

“Украинските области, които в момента са окупирани от руските сили, са суверенна територия на Украйна. Никакви псевдореферендуми няма да променят това“, подчерта тя.

Освен това Австралия изрази подкрепата си за делото, заведено от Киев срещу Москва в Международния съд на ООН, по обвинение в нарушаване на Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъпления, свързани с геноцид.

“Подкрепяме Украйна в завеждането на това дело срещу Русия пред Международния съд”, каза австралийският главен прокурор Марк Драйфус в съвместно изявление с външната министърка.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top