Информационен център на Министерство на oтбраната

Правителството на Николас Мадуро освободи от затвора седем американски граждани в замяна на двама венецуелци, излежавали присъди в САЩ

Правителството на Николас Мадуро освободи от затвора седем американски граждани в замяна на двама венецуелци, излежавали присъди в САЩ

Венецуела е освободила от затвора седем американски граждани, разменяйки ги за двама племенници на съпругата на президента Николас Мадуро, които са  излежавали присъди в САЩ за контрабанда на наркотици, предаде Асошиейтед прес, като се позова на пресцентъра на Белия дом.

Това е най-голямата подобна размяна на затворници, извършвана от правителството на Байдън. Петима от освободените американци са заемали ръководни длъжности в компанията “Ситго петролиум” и са били държани във венецуелски затвор от пет години насам.

Американският президент Джо Байдън каза, че е разговарял със семействата им и че мъжете са добро здравословно състояние.

Правителство на Мадуро определи освобождаването на американските граждани като хуманитарен жест. То приветства дипломатическите усилия, довели до размяната на затворниците, и заяви, че се надява “мирът и хармонията между всички народи в региона и по света” да бъдат съхранени.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top