Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентски избори в Бразилия – Лула и Болсонаро отиват на балотаж

[post-views]
Президентски избори в Бразилия – Лула и Болсонаро отиват на балотаж

Бразилия отива на балотаж след първи тур на проведените президентски избори в страната. Бившият държавен глава от левицата Луиз Инасио Лула да Силва не премина прага от 50 процента и на 30 октомври ще се изправи срещу настоящия държавен глава – десния популист Жаир Болсонаро.

Луис Инасио Лула да Силва получи 48,4% от гласовете срещу 43,2% за Жаир Болсонаро, сочат почти окончателните, но все още частични резултати от президентския вот. Лула обаче не премина прага от 50% и на 30 октомври ще се изправи на балотаж срещу настоящия държавен глава.

Луис Инасио Лула – кандидат президент на Бразилия:

„Борбата продължава до окончателната победа. Ще спечелим тези избори“

Бившият президент Луис Лула който беше начело на Бразилия от 2003 до 2011г. добави, че ще продължи да води активно своята предизборна кампания. Настоящият държавен глава вместо това обяви  „широка коалиция“, която ще бъде създадена за следващия вот. „Победихме лъжите на“ проучванията, заяви Болсонаро и изрази оптимизъм, че ще спечели балотажа. В допълнение към президента и вицепрезидента на републиката, бразилците бяха призовани да изберат губернаторите на 27 щата. Анализатори казват, че Либералната партия на Болсонаро е готова да спечели най-много места в Камарата на депутатите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани