Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров: „Ключова беше играта в защита“

[post-views]
Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров: „Ключова беше играта в защита“

Старши треньорът на носителя на Суперкупата на България по баскетбол за мъже за 2022 година Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров заяви, че за него ключова за успеха е била играта в защита.

„Балкан реализира 60 точки в своята зала. Липсваше им основен играч – новият гард, който е добър, но в такива моменти обикновено другите играчи се мобилизират, няма такова напрежение и отборът играе силно. Успяхме да изконтролираме ситуацията, в която те намалиха разликата на 5 точки в четвъртата част. Мисля, че всички от нашия тим бяха пределно мобилизирани. Имаме доста биткаджии в отбора, които играят много здраво в защита и смятам, че днес това беше много важно. Беше в основата на това да спечелим мача“, коментира Хаджисотиров след финала в „Арена Ботевград“.

„Да, помага опитът от европейските мачове, защото ние играхме срещу много силни отбори. Не ни брояха общо взето да се класираме, така че това беше позитивна инжекция и енергия за нас. Сблъскахме се с много сериозна защита, с различни играчи. Имаше умора, но играчите са гладни за шанса, че в началото на сезона играем да трофей и се мобилизираха максимално. Но ние още сме зелени, не сме се сработили. Направихме тотално нов отбор със седем нови играчи. Всеки ден за нас е шанс да се подобряваме, но първоначалните сигнали са добри“, каза още старши треньорът на Рилски спортист.

Попитан за контузията на Мирослав Васов, Хаджисотиров отговори: „Това е лошата новина от днешния мач, че Миро получи контузия. Трябва да се провери дали е точно глезенът или стъпалото. В момента не мога да коментирам повече. Надявам се да не е нещо сериозно.“

На въпрос дали този сезон Рилски спортист ще стане шампион, Людмил Хаджисотиров отговори шеговито: „Ако можех да ви кажа от сега, щях да заложа всичките си спестявания. Естествено имаме голямо желание, но това е много далеч, сезонът ще е много дълъг. Хубаво е, че печелим Суперкупата в момента, но най-важното е да сме в оптимална форма през май месец. Обаче до тогава има толкова вода да изтече и толкова много време, караме го буквално седмица по седмица.“

По темата за новите попълнения Хаджисотиров смята, че за възможностите, които клубът има, селекцията е добра. „Те са млади момчета, имат и потенциал, но и опит. До момента работят здраво и имат много желание. Свестни момчета са като хора, което е много важно. Надявам се да се развиват“, заяви специалистът.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани