Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изложба на военния фотограф Вяра Йовева

[post-views]
Изложба на военния фотограф Вяра Йовева

В най-голямото училище в област Плевен – СУ “Иван Вазов”, бе открита изложбата “Българската армия – дълг, чест и достойнство” на първата дама-фотограф на Министерство на отбраната Вяра Йовева. Експозицията от 20 уникални снимки ще бъде постояннна и се организира със съдействието на Сдружение “Младежки гвардейски отряди” и Министерството на отбраната.

Събитието бе уважено от представители на ръководствата на ВВВУ “Георги Бенковски”, НВУ “Васил Левски ВВМУ “Никола Й.Вапцаров”, и други институции военни граждански институции.

Всички се обединиха около мнението, че Българската армия има нужда от своето представяне пред обществото и това да се фотодокументират моментите от живота на военнослужещите е един добър подход.

Вяра Йовева е уловила с обектива си много емоции в иначе суровия армейски свят и това впечатли както официалните гости, така и учениците. Йовева е награждавана многократно за заслуги от министъра на отбраната и началника на отбраната. Носител е на редица награди и отличия за фотография, които оценяват и подчертават таланта ѝ на наблюдател с остър поглед.

Най-ново

Единична публикация

Избрани