Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин обвини украинските спецслужби за експлозията на Кримския мост

[post-views]
Путин одобри изпращане на доброволци в Украйна

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви днес президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Извършителите и поръчителите са спецслужбите на Украйна“, заяви днес Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Той дори нарече станалото „атентат“.

Бастрикин потвърди това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

„Няма съмнение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена изключително важна инфраструктура на Руската федерация“, каза Путин. Това е първото му публично изявление след вчерашната експлозия, която разруши част от моста, свързващ Крим с руската транспортна мрежа, отбеляза ДПА.

Мощният взрив, за който руските власти твърдят, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди това съоръжение, което бе открито през 2018 г. и сега служи за снабдяване на руската армия във войната срещу Украйна. Русия досега се въздържаше да обвини Украйна за тази атака, при която загинаха трима души. Украйна не пое отговорност, но нейни представители направиха подигравателни и иронични коментари за станалото, отбеляза Франс прес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани