Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея заяви, че няма да пренебрегне никакви военни провокации

[post-views]
Северна Корея заяви, че няма да пренебрегне никакви военни провокации

Северна Корея днес предупреди, че ще предприеме „съкрушителни военни контрамерки“срещу това, което тя нарича умишлени провокации от страна на Южна Корея, съобщи Ройтерс.

Това заявление идва в момент, когато напрежението на Корейския полуостров остава високо, след като през последните седмици Пхенян изстреля балистични ракети.

Предупреждението, отправено от неназован говорител на Корейската народна армия (КНА) дойде ден, след като тя изстреля балистична ракета с малък обсег в морето и стотици артилерийски снаряди близо до границата с Южна Корея.

Севернокорейската армия вчера проведе артилерийски стрелби, за да отправи ясно предупреждение към „повтарящите се провокации от страна на враговете във фронтовите зони“, се казва в изявление на говорителя, разпространено от агенция  KЦТА.

„И в бъдеще нашата армия никога няма да позволи никакви провокации от страна на враговете да ескалират военното напрежение на Корейския полуостров, а ще предприеме радикални и съкрушителни военни контрамерки“, заяви той.

Също така вчера севернокорейски военни самолети прелетяха в близост до границата с Южна Корея, което накара Сеул да вдигне по тревога изтребители.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани