Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За ден са установени 28 водачи, употребили алкохол, и 10 под въздействие на наркотици

[post-views]
За ден са установени 28 водачи, употребили алкохол, и 10 под въздействие на наркотици

В рамките на изминалия ден са установени общо 28 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.

От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 – с над 1,2 на 1000, а други трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. 

8037 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, уточняват от МВР. Извършен е контрол на 10 149 водачи и пътници. Съставени са 2013 фиша и 592 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие. На територията на страната са станали 13 тежки катастрофи, при които са ранени 16 души. Трима души са ранени при девет леки и едно тежко произшествие в София. От началото на месеца в страната са станали 310 тежки катастрофи, при които са загинали 23-ма човека.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани