Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В рамките на регионалната група войски в Беларус от Русия ще влязат малко под 9000 души, съобщи Москва

[post-views]
Беларус подновява инспекциите по линия на контрола над въоръженията, съобщи Минск

Руските военнослужещи в състава на съвместната регионална група войски (РГВ) в Беларус ще са малко под 9000, съобщи днес началникът на департамента по международно военно сътрудничество в министерството на отбраната в Минск Валерий Ревенко, предаде ТАСС.

Първите ешелони с руски военнослужещи, влизащи в състава на РГВ, започнаха да пристигат в Беларус. Предислокацията ще отнеме няколко дни. Общият брой ще е малко под 9000 души, написа Ревенко в „Туитър“.

РГВ на Съюзната държава е изключително отбранителен проект, посочи още Ревенко.

Заместник-началникът на генералния щаб на беларуските въоръжени сили Виктор Тумар каза, че в основата на РГВ ще са беларуски подразделения „според състава в мирно време“, както и отделни руски формирования.

Днес в Беларус от Русия започнаха да пристигат военнослужещи от авиационния компонент от РГВ, съобщи пресслужбата на беларуското военно ведомство в „Телеграм“.

Ройтерс припомня, че президентът  на Беларус Александър Лукашенко каза тази седмица, че беларуски войски ще бъдат разположени заедно с руски сили близо до границата с Украйна заради, по думите му, украински и западни заплахи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани