Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Татяна Воложанина с два медала и четвърто място в многобоя от Гран При в Бърно

[post-views]
Татяна Воложанина с два медала и четвърто място в многобоя от Гран При в Бърно

Татяна Воложанина спечели два медала във финалите на отделните уреди на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно (Чехия). Преди това възпитаничката на Силвия Стойнева зае четвърто място в многобоя

Татяна Воложанина спечели два медала във финалите на уредите на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно (Чехия). Възпитаничката на Силвия Стойнева стигна до сребърните отличия във финалите на обръч и топка.И в двете състезания националката ни допусна пред себе си Екатерина Веденеева, която спечели и четирите финала Воложанина изигра страхотно съчетанието си с обръч, за което получи оченка от 32.000 точки. Последва реакция от българския щаб, който подаде контестация засягаща оценката за трудност. Протестът бе уважен от съдиите и резултата на българката беше повишен на 32.300 точки.

Това обаче не беше достатъчно за първото място, след като представителката на Словения получи за изпълнението си 32.800 точки. Във финалите с топка и с лента Татяна Воложанина допусна грешки. В изпълненията с топка изпускането й донесе оценка от 30.750 точки, която все пак бе достатъчна за втората позиция. Шампионката Веденеева беше оценена с 33.400 точки. Във финала с лента Воложанина направи грешки и неточности, които й отредиха 7-ми резултат в крайното подреждане. Преди това българката зае четвърто място в многобоя на турнира в чешкия град Бърно. Тя събра сбор от 116.000 точки и само 0.50 я разделиха от бронзовия медал. Шампионка в многобоя стана Екатерина Веденеева от Словения, следвана от представителката на Франция Лили Рамонаско, а трета стана гимнастичката от Израел Мишел Сегал. С Воложанина в Бърно бе нейният личен треньор Силвия Стойнева, а съдия за България е Рада Вражева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024