Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инцидент с руски изтребител Су-34. Най-малко 13 станаха жертвите при катастрофата в град Ейск

[post-views]
Инцидент с руски изтребител Су-34. Най-малко 13 станаха жертвите при катастрофата в град Ейск

Най-малко 13 души загинаха, след като изтребител Су-34 на руските военновъздушни сили се разби в жилищна сграда в южния руски град Ейск.

Причините за катастрофата се изясняват, като властите обявиха, че е започнало криминално разследване. По данни на руското министерство на отбраната бойният самолет е изпълнявал тренировъчна мисия.

Инцидентът се разигра късно вечерта в понеделник. Това, което е известно е, че при тренировъчна мисия изтребител-бомбардировач Су-34 малко след излитането от базата си се е разбил в 9 етажна жилищна сграда в град Ейск, южния Краснодарски район на Русия.

Малко преди да се разбие пилотът, който е успял да катапултира, е съобщил за пожар в един от двигателите на самолета. Освен вътрешно разследване Следственият комитет на Русия обяви, че е започнало и криминално.

Операцията по издирването на оцелели от частично разрушената 9 етажна жилищна сграда продължи цяла нощ, като равносметката до този момент е най-малко 13 загинали, сред които и три деца и 19 ранени.

Като предпазна мярка са евакуира част от жителите на кооперация, както и децата от намиращото ес в близо училище.

Град Ейск е разположен в залива Таганрог в Азовско море и се намира точно срещу украинския град Мариупол, който руската армия срина до основни в първите месеци на войната. Градът е известен и с това, че един от най-големите тренировъчни полигони за руската морска авиация, допълва британската агенция Би Би Си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани