Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пратка с шест тона кокаин от Суринам беше заловена на пристанището в Антверпен

[post-views]
Пратка с шест тона кокаин от Суринам беше заловена на пристанището в Антверпен

Повече от шест тона кокаин, идващи от Суринам, бяха открити в два цистерни контейнера в Антверпен, предаде Франс прес, като се позова на информация от белгийските митници.

Това е едно от най-големите заловени пратки за последните години и представлява почти 10% от общото количество за 2022 г.

Голямото пристанището на Антверпен е началната точка за доставка на кокаин от Южна Америка за Европа. То е второто по големина на континента след пристанището в Ротердам, Нидерландия, и е традиционно място за доставка на плодове като банани и ананаси от Латинска Америка, като често кокакинът се крие в подобни пратки.

Белгийските митнически служби не съобщават в какъв вид пратка са били скрити шестте тона кокаин. По техни думи наркотикът е открит при проверка заради съмнително поведение.

През 2021 г. властите в Белгия са задържали общо 89,5 тона кокаин на пристанището в Антверпен, с което се отбеляза ръст от 36% спрямо предходната години (65,5 тона) и се постави нов абсолютен рекорд.

От началото на годината са открити почти сто пратки кокаин с общо количество от 71,62 тона, заяви за АФП говорителка от министерството на икономиката, финансите, промишления и дигиталния суверенитет, под чието ръководство са митническите служби.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани