Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската Дума спира излъчванията на живо заседанията си, за да защити информацията от „врага“

[post-views]
Руската Дума спира излъчванията на живо заседанията си, за да защити информацията от „врага“

Държавната дума прекратява за неопределено време излъчванията на живо на своите пленарни заседания, за да защити информацията, която се споделя на тях. Това съобщи днес председателят на групата на пропрезидентската партия „Единна Русия“ Владимир Василиев в долната камара на руския парламент, докато в нея се обсъжда войната в Украйна, предаде Ройтерс.

„Въпросите, които изискват поверителна дискусия в тесен професионален кръг, не трябва да стават достояние на нашия враг“, каза Василиев пред военната телевизия „Звезда“. Това означава, че днешното заседание няма да бъде излъчвано на уебсайта на Думата или в социалните мрежи, на което депутатите ще изслушат доклад на вицепремиера Марат Хуснулин за кампанията по извеждането в Русия на цивилното население на окупираните части на Херсонската област, където украинските сили са предприели контранастъпление.

Руските депутати трябва да обсъдят също законопроект, който ще позволи на военното министерство мобилизира хора, извършили тежки престъпления. Това е отказ от досегашната практика в армията да не бъдат допускани престъпници.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани