Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отличени са двама хирурзи от ВМА

[post-views]
Отличени са двама хирурзи от ВМА

Отличени са двама хирурзи от ВМА
Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски поздравява доц. д-р Ивелин Такоров
Фото ВМА

Двама хирурзи от Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени на церемонията „Лекар на годината-2022”, на която Български лекарски съюз награждава изявени специалисти за принос в медицината.

Доц. д-р Ивелин Такоров, д.м., началник на Първа клиника по коремна хирургия към ВМА – София, спечели първо място в категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност”. Той е сред пионерите на лапароскопската чернодробно-панкреатична хирургия в България. Специалните му професионални умения  са във всички области на коремната и чернодробно-панкреатичната хирургия, интраоперативната ехография, високообемната лапароскопска хирургия и чернодробната трансплантация.

Полк. проф. д-р Даниел Костов, д.м.н, началник на Катедра и Клиника по хирургия към ВМА – Варна, е победител в категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”. Интересите му са в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатичната хирургия, както и в лапароскопската.

Тези награди са поредно признание за ВМА като лидер в здравеопазването ни – заради иновативните техники за диагностика и лечение, но най-вече заради специалистите, които ги внедряват, коментира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който присъства на церемонията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани