Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Плевнелиев: Оптимисти сме и виждаме голямо поле на съгласие

[post-views]
Плевнелиев: Оптимисти сме и виждаме голямо поле на съгласие

Той съобщи, че и ДБ са изпратили писмен отказ за участие в разговори с контактната група

Оптимисти сме и виждаме много по-голямо поле на съгласие от това, което се прожектира публично в момента. Отворени сме за всички парламентарно представени партии. Това заяви президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев след срещата на водената от него и Соломон Паси контактна група с представители на ГЕРБ-СДС.

„Те са гъвкави. Готови са на разговори за работещо правителство, без да уточняваме с какъв хоризонт и в какъв формат”, каза още Плевнелиев.

Според него е нужно и „засилване членството на България в Европейския съюз”.

„Силна политическа воля е необходима днес, за да не се окажем в периферията и да дадем тежки жертви от геополитическа гледна точка, което пък да доведе до бедност и разрушаване на българските институции”, коментира Плевнелиев. И обобщи, че крайната цел на контактната група е да излезе с декларация, която да се фокусира върху приоритетите и решенията, по които са намерени пресечни точки.

Пред журналистите в парламента Плевнелиев съобщи, че днес е получен писмен отказ за разговори с контактната група от страна на „Демократична България. Такъв вече изпратиха „Продължаваме Промяната” и БСП.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани