Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Илон Мъск се обяви за „главен Туитър“

[post-views]
Илон Мъск се обяви за „главен Туитър“

Сагата между американският предприемач Илон Мъск и „Туитър“ върви към своя край. Собственикът на „Тесла“ и „СпейсЕкс“ написа в профила си в социалната мрежа, че става цитирам „главен Туитър“,  с което намекна, че финализирането на сделката е въпрос на време.

Американският милиардер влезе в централата на „Туитър“ с мивка. Видеото беше качено в профила му в социалната мрежа с коментар, че хората трябва да свикват с идеята, че той е новият собственик на компанията.

Аз съм новият „Главен Туитър“ написа още Мъск, като заяви, че по време на посещението си се е срещнал с цитирам „много готини хора“.

Въпросът, който вълнува всички обаче е ще изпълни ли Мъск заканата си, за  съкращения на персонала на компанията от 7500 на 2000 работници или  с близо 75 процента от работната й сила.

Според агенция „Блумбърг“, съкращения ще има, но нe в размерите обявени от Илон Мъск.

Припомням, че собственикът на електрическите автомобили „Тесла“  и космическата компания „СпейсЕкс“ предложи 44 милиарда долара, на компанията собственик на „Туитър“. В последствие Мъск се отказа и беше подведен под съдебна отговорност, като според решението на съда сделката трябва да бъде завършена до 28 октомври.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани