Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Командващият на Военноморските сили на Турция беше на визита в България

[post-views]
Командващият на Военноморските сили на Турция беше на визита в България

На 25 и 26 октомври 2022 г., на посещение в град Варна беше командващият на Военноморските сили на Република Турция адмирал Ерджумент Татлъолу.

Адмирал Татлъолу е назначен на сегашната си длъжност преди два месеца и първото му официално посещение извън Република Турция е именно в България, с което се подчертава важността на партньорството между Военноморските сили на двете държави.

Пред сградата на Адмиралтейството, с тържествена церемония, гостът беше посрещнат от контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили на Република България.

По време на разговорите в Командването на Военноморските сили адмирал Татлъолу беше запознат с мисията, задачите, състава и проектите за развитие на българските Военноморски сили. Двамата командващи отбелязаха традиционно доброто сътрудничество между военноморските сили на двете съседни държави и набелязаха мероприятия за бъдещи съвместни учения и проекти по партньорски програми.

Командващият на Военноморските сили на Турция беше на визита в България

Беше обсъдена текущата ситуация в региона на Черно море, както и важността на сътрудничеството между военноморските сили на страните членки на НАТО – България, Румъния и Турция, за запазване на сигурността и осигуряване на безопасността на корабоплаването.

По време на посещението му във ВВМУ ,,Н. Й. Вапцаров”, пред адмирал Татлъолу бяха представени организацията на учебния процес, проектите за развитие на морското образование в България  и съвременните тренажори и симулатори, на които се обучават курсантите и студентите.

Източник: navy.mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани