Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Флотските ракетчици отбелязаха 60-та годишнина от създаването на военното формирование

[post-views]
Флотските ракетчици отбелязаха 60-та годишнина от създаването на военното формирование

На 28 октомври 2022 г., се състоя военен ритуал за тържественото отбелязване на 60 години от създаването на първообраза на настоящия Брегови ракетно-артилерийски дивизион на Военноморските сили.

Строят на формированието беше приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Гости на тържеството бяха офицери от Щаба на ВМС, командири и началници на военни формирования и структури от гарнизона.

На плаца, редом с офицерите, старшините и матросите, които понастоящем служат във военното формирование, присъстваха и много ветерани, бивши командири на ракетното формирование, офицери, които през годините са служили във формированието.

 Със заповед на командира на Военноморските сили с предметни награди и грамоти бяха отличени командирът на военното формирование капитан II ранг Пламен Янкулов, офицери, старшини и матроси, проявили висок професионализъм и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения. Капитан II ранг Янкулов награди военнослужещи и ветерани по случай годишнината и празника.

 В края на тържествената церемония военнослужещите от формированието преминаха в тържествен марш начело с бойното знаме.

За гостите на тържеството беше осигурена възможността да разгледат музейната сбирка, намираща се в района на формированието.

Източник: navy.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани