Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Денят на бесарабските българи ще бъде отбелязан в София с еднодневен фестивал

[post-views]
Денят на бесарабските българи ще бъде отбелязан в София с еднодневен фестивал

Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Центърът на бесарабските българи в България и Дружество „Родолюбец“ организират днес еднодневен фестивал за Деня на бесарабските българи. Инициативата се осъществява с подкрепата на Столичната община и Община Триадица, съобщиха за БТА от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

От 12:00 до 14:00 часа ще се състои връчване на отличия за подадените ръка и отвореното сърце за нашите сънародници в условията на войната в Украйна. Награждаването ще се състои в Зала 11 на НДК (кино „Люмиер“).

От 15:00 до 22:00 часа на открита сцена пред НДК ще гостуват изпълнители от Бесарабия – Украйна и Молдова, както и от Банат, Румъния. Ще има щандове с традиционни бесарабски вина и ястия, както и много други изненади.

От 18:30 часа в Централния военен клуб ще се състои честване на Деня на бесарабските българи, посветено тази година на молбата за мир и разбирателство между народите, организирано от Дружество „Родолюбец“. 

Бесарабските българи са носители на най-чистата и силна представа за любов към Родината, заяви президентът Румен Радев при посещението си в Тараклия през седмицата. В церемонията в града за Деня на бесарабските българи, освен българския държавен глава, участва и президентът на Молдова Мая Санду.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани