Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Йордан Александров се включи в кампанията „Да върнем усмивката на Криси“

[post-views]
И Йордан Александров се включи в кампанията „Да върнем усмивката на Криси“

Състезателят от националния ни отбор по спортна гимнастика Йордан Александров последва примера на колегата си Теодор Трифонов и се включи в благотворителната кампания „Да върнем усмивката на Криси“.

Националът е предоставил за търга спортен суитчър, част от официалната екипировка на националният ни тим като за него е определил сума от 150 лева.

Йордан Александров е участник на 8 световни първенства по спортна гимнастика за мъже,  финалист на европейски шампионат,  многократен финалист и медалист по световни купи.

Теодор Трифонов предостави два артикула за каузата –  бронзов медал спечелен на турнир в Букурещ, който беше продаден за 200 лева и спортно горнище, част от екип на националния отбор. За втория артикул състезателят на „Светкавица“ (Търговище) беше определил цена от 150 лева, но само за броени часове, той беше продаден за сумата от 200 лева. Парите отново ще бъдат преведени по сметката на Кристина Динкова, която страда от множествена склероза.

И Йордан Александров се включи в кампанията „Да върнем усмивката на Криси“

Лечение за МС няма. Има медикаменти, имуномодулатори и имуносупресори, които могат да променят курса на развитието. Най-обещаващата терапия за стопиране на прогреса при Множествена склероза е трансплантация на автоложни (хематопоетични) стволови клетки. След стимулиране се реколектират стволовите клетки, в лабораторни условия се отделят здравите от провъзпалителните Т-клетки. Прави се 3 дневна химиотерапия да анулира „паметта“на имунната система и се трансплантират здравите клетки. Криси има предложение за трансплантация в Клиниката по хематология „Пирогов“ в Москва. Сумата, което е необходима за тези процедури е 50 000 евро.

Можете да се включите в благотворителните търгове на Василена Василева, като закупите артикул, дарен от известен български спортист – с автограф. Нейният профил там е следният: Levskarkata Vasileva Vasileva (Levskarkata).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани