Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Траур в Индия, 9 души са арестувани заради рухналия мост

[post-views]
Трагедия в Индия: Рухнал мост уби повече от 130 души

Индийският премиер Нарендра Моди посети мястото на трагедията в Морби, където повече от 100 души загинаха под рухнал мост. Това е един от най-тежките инциденти в страната от години. В памет на жертвите в сряда е обявен ден на траур.

Най-малко 135 души са загинали при трагедията в щата Гуджарат, сочат последните данни. Те са предимно жени, деца и възрастни хора. В понеделник полицията съобщи за над 140 жертви, но по-късно редуцира бройката без да обяснява защо.

Припомняме, че в неделя вековен мост над река Маччу в Индия се срути под тежестта на събралото се множество. Смята се, че в момента на рухването на моста е имало близо 200 души и поне още толкова в района около него. Местните власти обещаха пълно разследване на причините за злополуката, след като бяха повдигнати въпроси за техническата изправност на съоръжнието.

Девет души са арестувани във връзка с инцидента, съобщиха органите на реда. Всички те са свързани с фирмата, която обслужва моста и е извършила ремонта, приключил броени дни преди преди трагедията. Сред задържаните има маниджъри, продавачи на билети, работници и охранители. Всички те са обвинени в непредумишлено убийство.

Най-ново

Единична публикация

Избрани