Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Варна е домакин на нов турнир в бойните спортове „Grand Kickboxing Fight Night“

[post-views]
Варна е домакин на нов турнир в бойните спортове „Grand Kickboxing Fight Night“

Варна е домакин на нов турнир в бойните спортове „Grand Kickboxing Fight Night“
Варна е домакин на нов турнир в бойните спортове „Grand Kickboxing Fight Night“

Ударното спортно събитие започва днес и ще има своята кулминация утре, 5 ноември. Grand Kickboxing Fight Night се организира от най-големия търговски център в морската столица Grand Mall съвместно с Община Варна, Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, и Спортен клуб “Вокил”.

Входът е свободен!

Официалният Кантар за всички участници е днес, 4.11., от 18:00 на ниво 2 в Grand Mall.

Двубоите от турнира започват утре, събота, 5.11., в 18:00 отново на ниво 2 в Grand Mall. Файт картата включва 9 двубоя.

Първата среща ще бъде в стил фул контакт (всички удари с ръце без бекфист и всички кикове от кръста нагоре). Млади перспективни и вече доказали се български състезатели ще могат да покажат красотата на този стил. Следващите двубои ще бъдат в стил лоу кик (освен всички техники от предходния стил има допълнително удар с крак над коляното на противника). Умерено по-тежък стил на кикбокса, изискващ още повече концентрация и точност на ударите.

Последните двубои ще бъдат в най-тежкия стил на кикбокса, който е и най-популярен в професионалните вериги – К1 (всички удари с ръце, включително бекфист и спининг бекфист, всички удари с крака, дори и под коляното на противника, удари с колена).

Познавачите на бойните спортове ще оценят факта, че два от двубоите ще се играят без протектори и изцяло по професионалния правилник на К1 за купата на Grand Mall, победителите ще получат и солидна финансова премия.

За всички участници са осигурени стилни купи, парични и предметни награди от организаторите, които са амбицирани с този ефектен турнир да популяризират спорта кикбокс.

Главен съдия на турнира е Георги Георгиев – председател на Съдийската колегия към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с най-висока международна категория клас А. Съдии са Камен Славов – международен съдия клас С, Костадин Костадинов – национален съдия клас В, Стелиян Кралев – Национален съдия клас С, Никола Димитров – национален съдия клас С, Мирослав Захариев – национален съдия клас С.

Кои са бойците в Grand Kickboxing Fight Night?

Варна е домакин на нов турнир в бойните спортове „Grand Kickboxing Fight Night“

В първия професионален двубой Димитър Вълчанов от Спортен клуб „Нефтохимик“ излиза срещу Александър Панайотов от Спортен клуб “Десант”, Добрич.

Димитър Вълчанов е републикански шампион в стил К1, международен шампион, има участие на веригата Pro Fight и победа на Max Fight 51. Александър Панайотов има 16 победи в актива си на състезател. Бронзов медалист е на Европейско първенство за 2021 г., пет пъти шампион, веднъж вице шампион и два пъти бронзов медалист от държавни първенства и турнири, носител на шампионски пояс от бойната вечер YFK-3. Срещата е в стил К1, категория до 57 кг.

Във втория професионален двубой Николай Димитров излиза срещу Мелих Мюмюн. Николай Димитров e носител на републикански титли по кикбокс – две титли във фулконтакт, 5 титли в лоу кик, една титла в К1, има и интернационална титла от Козлодуй, където и бил и вице национален шампион, а също и вице балкански и вице европейски шампион за купата в Хърватска през 2021 г. Мелих Мюмюн има в кариерата си 15 победи и само 5 загуби; три пъти е шампион, четири пъти вице шампион и два пъти бронзов медалист на Държавното

първенство и на турнири в страната. Носител на шампионски пояс от бойната вечер YFK-3 в Пазарджик.

В останалите двубои един срещу друг ще излязат бойците:

Максимилиан Господинов (”Легия”) срещу Мартин Цветков (”Голдън бойс”).

Максимилиан Господинов е четирикратен медалист от Държавното първенство по кик бокс лоу кик и фул контакт, тренира от година и половина в Спортен клуб “Легия”, Варна, и мечтае един ден да е финалист на Световно първенство. Мартин Цветков е осемкратен шампион на България, има четири първи места от национални турнири по кикбокс, две първи места от международни турнири по кикбокс, най-перспективен състезател на Републиканско първенство по кикбокс фул контакт в Каварна, най-перспективен състезател на Републиканско първенство фул контакт в Козлодуй, най-успешен млад спортист на община Козлодуй за 2019, 2020 и 2021 г. Непобеждаван в стил фул контакт. Категория до 45 кг, 11-12 г., стил фул контакт.

Виктор Личев (”Дрийм”, Варна) е срещу Ангел Коцев (”Спартак”, Пазарджик) 13-14 г., в категория до 57 кг.

Венцислав Кондов (”Вокил”) излиза срещу Александър Стоянов (”Нефтохимик”), категория до 57 кг.

Венцислав Кондов (”Вокил”) е трикратен републикански шампион, втори на Международно първенство в Козлодуй през 2022 г. при юноши младша възраст, стил лоу кик.

Ясен Бирсен (”Вокил”), който тренира от 2 години и е шампион от Международното първенство в Козлодуй през 2022 г., двукратен вицешампион и шампион на гала YFK, ще излезе срещу Александър Руменов (”ТИМ”). Категория до 60 кг., стил лоу кик.

Владимир Костадинов (”Дрийм”) играе срещу Пламен Минков (”ТИМ”), категория до 57 кг, ЮСВ, стил лоу кик.

Станислав Йорданов (”Вокил”) е срещу Атанас Димов-Алфата (”Спартак”, Пазарджик), ЮСВ 63,5 кг, стил лоу кик. Атанас Димов – Алфата е една от младите надежди на “Спартак”,Пазарджик, тренирал е 8 години карате и 2 години кикбокс. Той е държавен шампион по кикбокс в стил лоу кик, има едно участие в Pro Fight 19 в Пловдив на подгряваща среща, шампион и носител на пояс от Young Fighters Kickboxing-4, който се проведе наскоро в Пазаджик, вице шампион в стил К1.

Виктор Ненков (”Вокил”) ще излезе срещу срещу Диян Димитров (”Десант”).

Виктор Ненков тренира от 2017 г. и е 10-кратен републикански шампион и бронзов медалист от Световното първенство през 2022 г. и Европейското първенство през 2021 г.

Между двубоите градусът на настроението също ще бъде висок с изпълненията на фолклорен ансамбъл “Дивни танци” и хип хоп и ърбан денс център “Сreators”.

Турнирът е с вход свободен за всички варненци и гости на морската столица.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани