Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел обстрелва Ивицата Газа – напрежението ексалира след завръщането на Нетаняху

[post-views]
Двама палестинци бяха убити от израелски сили на Западния бряг

Напрежението ескалира и между Израел и Палестина. Израелската армия обстрелва Ивицата Газа в петък сутринта, като се смята, че цел на атаката е било подземно съоръжение на Хамас за производство на ракети.

Атаката се разглежда като отмъщение за ракети, пуснати по-рано от Газа в посока Израел. В ранните часове на деня израелската система за противовъздушна отбрана се е активирала няколко пъти, съобщиха източници в Тел Авив.

Взаимният обстрел идва няколко дни след парламентарните избори в Израел. Победата на бившия премиер Бенямин Нетаняху и възхода на крайнодесните религиозни формации отново нагнетиха напрежението в граничния район.

В четвъртък в Йерусалим полицай уби палестинец, за когото се смята, че нападнал охранител с нож. По-рано при операция в окупирания Западен Бряг израелски военни убиха високопоставен член на бригадите Ал-Кудс, военното крило на Ислямски Джихад.

Палестинската организация остава особено активна в Ивицата Газа. Според местни представители, именно тя е отговорна за рекетния обстрел по границата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани