Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На мисия тръгва поредният контингент от СКСО

[post-views]

Командоси заминават зад граница с иконата на Свети Георги

За пореден път сме подготвили и изпращаме контингент за изпълнение на задачи зад граница в определена мисия на НАТО. Тази мисия сме извоювали с много професионален труд. На нея сме се утвърдили като равноправен партньор на всички участващи държави, ценен от ръководството на НАТО. Така командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев започна приветствието си на церемонията в Пловдив по тържественото изпращане на контингент за участие в мисия зад граница.

Той подчерта, че в последните няколко месеца военнослужещите от контингента са провели целенасочена индивидуална и колективна подготовка, успешно са завършили учението за сертификация и само след няколко дни ще заминат да изпълняват задачи. Не забравяйте, че отивате там да защитите точно този авторитет, за който говорих, и изграден от доста наши контингенти преди вас. Стъпете на това, което е извършено, и направете така, че след вашите 6 месеца за българските Специални сили и за България там да говорят с още по-голямо уважение. И аз съм убеден, че вие ще го направите. Не забравяйте, че отивате да изпълнявате задачи точно за това, за което се подготвят Специалните сили на Българската армия, обърна се към заминаващите на мисия командирът на СКСО.

Генерал-майор Матеев благодари за положения труд от командването на 3-та група „Специални сили” и на всички онези формирования и инструктори от СКСО, които са  имали отношение към подготовката на контингента. И пожела на воините професионално да изпълняват задачите си и обстановката да не бъде по-тежка от тази, която е в момента. Той връчи сертификата за участие в мисия на командира на контингента, който подчерта, че задачите, които ще решават са високо приоритетни и с особена важност, изискват голяма концентрация, съобразителност и решителност.

Молебен за здраве на личния състав отслужи отслужи д-р Добромир Костов – ректор на Пловдивската духовна семинария. Двамата с генерал-майор Матеев подариха на заминаващите военнослужещи икона на Свети Георги Победоносец в присъствието на заместник-кмета на Пловдив Йордан Ставрев. Церемонията завърши с тържествен марш.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Избрани