Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново общежитие за бакалаври, магистри и докторанти

[post-views]
Ново общежитие за бакалаври, магистри и докторанти

Във ВА „Г.С.Раковски“ беше открито и осветено ново общежитие за обучаващи се в най-висшето ни военно училище. „Докато стигнем до хубавия финал изминаха повече от две години. Идеята дойде след една обиколка на старите сгради в района. Преди това тук са били кабинети, а след това нямаше врати и прозорци. Ние видяхме потенциал да бъде изградено общежитие. Извикахме фирма, която направи конструктивно обследване на сградата и даде предписание, че може да се строи дори и трети мансарден етаж“, каза пред военните медии полковник Емил Янев – заместник-началник на академията по администрацията и логистиката. Капацитетът на общежитието е за 142-ма човека, има 58 едностайни апартамента, със самостоятелни санитарни възли, напълно оборудвани за живеене. Към общежитието има 8 апартамента, които могат да се ползват от асистенти или докторанти в редовна форма на обучение, които не са от София.
Ползването на общежитието ще бъде основно от обучаващи се в бакалаври и магистри в редовна форма на обучение. „Цените за центъра на София са напълно приемливи.стаята струва 470 лева на месец, което прави по 235 лева на легло за един човек. Някои от стаите са с по двама души, други са с по трима. Ще има и класиране по наредба, приета от Академичния съвет на училището“, посочи полковник Янев.
Веднага след откриването жилищата ще могат да бъдат обитавани. Към момента желаещите са 46. Стана ясно, че ремонтът е струвал близо 4 млн. лева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани