Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите на „Карабао Къп“, Челси, Арсенал и Тотнъм отпаднаха

[post-views]
Манчестър Сити победи с 2:1 Борусия в мач от група „G“ на Шампионската лига

Манчестър Сити победи с 2:0 Челси в двубой от третия кръг на турнира за Купата на лигата в Англия. Срещата на „Етихад“ предложи изключително много голови положения и съответно спасявания от двамата вратари Стефан Ортега и Едуард Менди. Отборите на Челси, Арсенал и Тотнъм отпаднаха от надпреварата

Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите на „Карабао Къп“, след като надигра с 2:0 Челси на „Етихад Стейдиъм“ в големия сблъсък от третия кръг на надпреварата. Рияд Марез (53′) и Хулиан Алварес (58′) отбелязаха два бързи гола в началото на второто полувреме, с които пречупиха съпротивата на отбора на Челси, който преди почивката игра добре. Така финалистът от последното издание на „Карабао Къп“ този път отпадна рано-рано. За „гражданите“ това е трети пореден успех над „сините от Лондон“.

Тимът на Хосеп Гуардиола явно и през тази кампания ще се опита да си върне Купата на лигата, която печели в четири поредни сезона, преди тази серия да бъде прекъсната след загуба от Уест Хам през миналата година. В същото време отборите на Арсенал и Тотнъм отпаднаха от надпреварата.

ЛИВЪРПУЛ – ДАРБИ КАУНТИ 3:2

Ливърпул и Дарби Каунти  завършиха при резултат 0:0 в 1/16 –финален мач от Купата на Лигата. Последваха дузпи, при които „мърсисайдци“ успяха да победят с 3:2 като Каомин Келъхър се отличи с три спасявания, а Харви Елиът вкара победната дузпа, за да изпрати Ливърпул в следващия осминафинален кръг.

АРСЕНАЛ – БРАЙТЪН 1:3

В друга среща Брайтън поднесе една от изненадите и изхвърли лидера в Премиър лийг Арсенал като гост в третия кръг на Карабао къп. Головете за „чайките“ бяха дело на Тайрик Лампти, Каору Митома и Дани Уелбек, а за „артилеристите“ точен бе Еди Нкетиа. През първото полувреме имаше само два точни удара между двата отбора, но и двата се превърнаха в попадения. Еди Нкетия откри в 20-та минута след хубав пас на Рийс Нелсън, но в 27-та минута съдията даде правото на Брайтън да изпълни дузпа. Дани Уелбек се нагърби с изпълнението и не пропусна, правейки резултата 1:1. 

В 58-та минута появилият се като резерва Каору Митома завърши хубава комбинация за „чайкитие“, като успя да оформи пълния обрат. В 71-та минута Тайрик Лампти вкара третото последно попадение за Брайтън. До края на срещата Арсенал натисна, но не успя да отбележи гол и така напуска надпреварата още след първата си среща.

НОТИНГАМ ФОРЕСТ – ТОТНЪМ 2:0

Нотингам Форест победи Тотнъм с 2:0 в мач от фазата на 1/16-финалите в турнира Карабао Къп. Така новакът във Висшата лига отстрани „шпорите“, които бяха явен фаворит в срещата. Ренан Лоди откри резултата за Форест, а Джеси Лингард оформи крайният резултат с първото си попадение за тима на Нотингам.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани