Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световният шампион Радостин Рачев е посланик на Световното първенство по скокове на батут в София

[post-views]
Световният шампион Радостин Рачев е посланик на Световното първенство по скокове на батут в София

Световният и трикратен европейски шампион в дисциплината двоен минибатут Радостин Рачев и олимпийската шампионка Анна Догонадзе са посланиците на световното първенство по скокове на батут, което ще се проведе от 16 до 26 ноември в столичната зала „Арена София“

Радостин Рачев е най-титулованият ни състезател в историята на спорта скокове на батут. Сега той ще изпълнява ролята на посланик на шампионата на планетата, на който София е домакин. Следващата седмица в България ще пристигне елита на олимпийския спорт, който ще излъчи своите нови световни шампиони при мъжете и жените.

Отличията в надпреварата при мъжете и жените ще си оспорват 315 състезатели от 36 държави. България ще бъде представена от трима спортисти – Мариан Михалев при мъжете и сестрите Христина и Мариела Пеневи при жените.

Българската федерация по скокове на батут организира световно първенство за трети път в историята си, след 2013 и 20217 година. Веднага след надпреварата при мъжете и жените в София ще пристигне и световния елит в ейдж групите по скокове на батут. Световното първенство за по-малките ще се състои от 23 до 26 ноември отново в зала „Арена София“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани