Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти стрелят с танк Т-72 на „Батмиш“

[post-views]
Курсанти стрелят с танк Т-72 на „Батмиш“

Валерия ТОДОРОВА

През втората седмица на ноември курсант старшини от НВУ „Васил Левски“ проведоха стрелби на Учебен център „Батмиш“. Десетте момчета са четвърти курс и са със специализация „Мотопехотни и танкови войски”. Те изпълняват първо и второ упражнение от контролните стрелби с въоръжението на танк Т-72.

Курсантите бяха водени от взводния им командир старши лейтенант Валентин Методиев. По този майор Димо Пехливанов от НВУ изтъкна добрите взаимоотношения между университета и Сухопътните войски, в частност с Център за подготовка на специалисти (ЦПС) с командир полковник Любомир Вачев.

Курсант старшина Йордан Стоянов е категоричен: „Възможността да бъдем в Център за подготовка на специалистиН –Сливен, през тази седмица е изключително полезна. Срещаме се с действащи военнослужещи, можем да черпим знания от практиката и да  обогатим теоретичните знания, придобивани в НВУ. Взаимодействието с танковите екипажи, добрият прием, колегиалността, споделеният опит, усещането за бъдеща приемственост – всичко това е с положителен знак за нас“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани