Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рамзан Кадиров: В Украйна до момента са воювали над 20 000 чеченски бойци

[post-views]
Кадиров стана генерал-полковник

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви днес, че от началото на руската „специална военна операция“ в Украйна в нея са се включили над 20 000 чеченски бойци, като повече от 9000 от тях в момента се намират на предните линии на фронта, предаде ТАСС.

„От началото на специалната военна операция в нея са участвали над 20 000 чеченски бойци, като повече от 9000 от тях в момента се намират на предните линии на фронта. По време на специалната военна операция регионалната обществена фондация, носеща името на Героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров, е предала на жителите на освободените територии повече от 20 000 тона хуманитарна помощ“, написа той в своя канал в „Телеграм“ след среща с представители на силовите ведомства.

Кадиров отбеляза, че от първия ден бойците от Чеченската република се справят превъзходно с поставените задачи. „Разпоредих на командирите на подразделения и на началниците на областни отдели на министерството на вътрешните работи да предприемат необходимите мерки за формиране на резерви от желаещи да постъпят на работа във военните структури, а също и да организират съответните учения за тях. Това ще даде възможност за бързото попълване на редиците на силите за сигурност с обучени и подготвени бойци, в случай че се появи такава нужда“, допълни чеченският лидер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани