Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Френските депутати обсъждат забрана на борбата с бикове

[post-views]
Френските депутати обсъждат забрана на борбата с бикове

Френските депутати ще обсъждат днес забрана за борбите с бикове, а по-късно през ноември ще има и гласуване по въпроса, което разгневи любителите на кървавата традиция в южната част на страната, предаде АФП.

Темата раздели управляващата коалиция на президента Еманюел Макрон и най-голямата опозиционна партия – крайнодесният Национален сбор, който доскоро бе оглавен от защитничката на животните Марин льо Пен.

Въпреки наличието на широка обществена подкрепа мнозинството наблюдатели очакват забраната да се провали, тъй като мнозинството депутати се опасяват от негативни реакции в провинциални райони и в местата, в които борбата с бикове е почитана културна традиция.

„Смятам, че мнозинството французи споделят гледната точка, че борбата с бикове е неморална, спектакъл, който няма място в XXI век“, коментира левият опозиционен депутат, който стои зад инициативата, Аймерик Карон, пред АФП по-рано тази година.

Проучване от 2022 г. потвърди думите на Карон – 77 на сто от допитаните одобряват забраната. За сравнение те са били 50 на сто през 2007 г.

Вот в парламента е насрочен за 24 ноември и той ще бъде първият в историята, когато депутати ще гласуват забрана на традиция, възхвалявана от хора на изкуството като Хемингуей и Пикасо.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани