Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четири финала до момента за българските кикбоксьори на Европейското първенство в Турция

[post-views]
Четири финала до момента за българските кикбоксьори на Европейското първенство в Турция

България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени, което се провежда в Анталия. Класиране на финал в своите стилове и категории постигнаха представителите ни на татами Кристина Николова, Кирил Илиев и Борислав Радулов, а на ринг за златото ще се бори Христо Калайджиев.

В стил пойнт файтинг кат. -57кг, световният ни шампион Борислав Радулов победи на полуфинал испанеца Ясин Кабил с 10 точки разлика и продължава участието си на финал. В спорът за Европейската титла Радулов ще излезе на татамито срещу с унгареца Патрик Целовски.

При жените капитанът на националният ни отбор в леките стилове Кристина Николова също се класира за финала в категория -50 кг в стил Киклайт контакт. За спечелване на златото Николова ще спори с туркинята Дуйгу Туран.

Българката се състезава и в стил Лайт контакт в същата категория където стигна до фаза полуфинал и очаква словенката Тира Барада.

На ринг в стил Лоу кик кат. – 86 кг Христо Калайджиев победи на полуфинал Филип Секулович от Черна Гора и отива на финал, където ще спори с Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

Александър Рибников стана носител на бронзов медал в кат. -67 кг стил Лоу кик от Европейското първенство след като загуби по точки полуфиналната си среща. 19 годишният Рибников се представи изключително добре, след като от тази година играе при мъжете и успя да стане държавен шампион и трети в Европа.

От останалите ни национали 4-ма продългжават своето участие на полуфиналите след победи днес. Това са Илия Ненов, който ще спори със сърбина Милош Дакович.

При жените Александра Димитрова в четвъртък излиза срещу норвежката Шарлоте Берг в стил Фул контакт кат. -52кг..

В двата стила Киклайт контакт и Лайт контакт на полуфинал продължава Кирил Илиев в категория -57кг.

При -79кг  на татами стил Киклайт контакт Иван Кръстанов се класира за полуфинала където очаква съперника Каан Ток от Турция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани