Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десет финала за България на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени в Анталия

[post-views]
Десет финала за България на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени в Анталия

Десет финала за България на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени в Анталия

България излъчи 10 финалисти на Европейското първенство по кикбокс, което се провежда в Анталия. Състезанието ще приключи в събота с финали в различните категории и стилове в двете направления ринг и татами.

От 27-те ни национали, които участват в Турция 10-ет се класираха за финалите и ще се борят за Европейската титла в дните 18 ноември (петък) и 19 ноември (събота).

В направление Ринг, където се играят тежките стилове от кикбокса Али Юзеир стигна финала в кат. -75 кг стил К1. Съперник на преспективният ни кикбоксьор от Варна ще е Моше Ор Шамаа от Израел.

На финал при жените ще излезе и Александра Димитрова в стил Фул контакт кат. -52кг.  Димитрова която се състезава и в кикбокса и в таекуондото ще спори за златото с туркинята Емине Арслан.

В стил К1 на ринг Огнян Мирчев победи на полуфинала в кат. -63.5кг. украинеца Олех Беспияти и в петък очаква  Едгар Техиера Ривас от Испания в спора за титлата.

Националът ни Марио Аржанов също ще спори за златния медал в кат. -54 кг. стил Фул контакт срещу Адам Кондон от Ирландия.

Петият български финалист на ринг е Христо Калайджиев в стил Лоу кик, кат. – 86 кг. Той ще спори за Европейската титла срещу Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

В направление „татами” България също има 5-ма финалисти.

Кирил Илиев е с два финала в стиловете лайт контакт и киклайт контакт в кат. -57кг. Съперниците му ще са Корай Ертас от Турция в лайт контакта, а в киклайт контакта Илиев ще спори с испанеца Анксо Видал Родригес.

Световният ни шампион Борислав Радулов също ще преследва Европейската титла в Анталия. В петък на националът ни предстои финална битка в кат. -57кг стил поинт файтинг срещу унгареца Патрик Целовски.

Капитанът на националният ни отбор в леките стилове Кристина Николова също е на финал в стил киклайт контакт, където очаква туркинята Дуйгу Туран. Чаровната ни представителка спечели и два бронзови медала в другите стилове в които участва – лайт контакт и пойнт файтинг. 

При жените Калина Колева ще се бори за Европейската титла в кат. -55 кг. в стил  киклайт контакт. Колева спечели и бронзов медал в друтият стил пойнт файтинг.

До момента България спечели 9 бронза които станаха притежание на Илия Ненов, Александър Рибников, Теодор Христов, Кристина Николова, Калина Колева,

Иван Кръстанов, Петьо Футлев и Михаил Георгиев.

Финалите на българите ще се играят в петък и събота.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани