Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тунджанци честваха 19 ноември

[post-views]
Тунджанци честваха 19 ноември

В района на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, вчера започнаха тържествата по празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Положен бе венец пред Паметника на загиналите в сражението при Пирот на 14 и 15 ноември 1885 г. В тържествена обстановка под звуците на маршове, изпълнени от военния духов оркестър, заместник-командирът на бригадата полковник Емил Симеонов прие строя на формированията и ги поздрави по случай на празника. В приветственото си словото той изрази своята благодарност към военнослужещите и цивилните служители за положения неуморен воински труд, за професионално изпълнените задачи, които с цената на много усилия изпълняват, и им пожела все така уверено да продължават да затвърждават и изграждат моралните войнски ценности за издигане на авторитета на бригадата и Сухопътните войски.

В празничния ден 24 военнослужещи от бригадата бяха наградени с грамоти и обявяване на благодарност от командира на 2-ра механизирана бригада, а 12 военнослужещи бяха повишени в следващо военно звание.

Тържествата продължиха с празнична програма и концерт на военния духов оркестър на бригадата с диригент капитан Цветомир Василев във Военен клуб – Стара Загора.

По случай на Празника на Сухопътните войски в гарнизоните на 2-ра бригада градовете Стара Загора, Хасково и Ямбол се проведе Ден на отворени врати, където посетителите имаха възможност да разгледат статичен показ на въоръжение и основни образци военна техника, използвани във военните формирования.

В знак на признателност към паметта на героите военнослужещите от 2-ра механизирана бригада реализираха родолюбивата инициатива за почистване и освежаване на паметниците на загиналите във войните за освобождение на България със съдействието на кметове и кметски наместници на населените места в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол.    

Най-ново

Единична публикация

Избрани